Recipe: Black Olive Pesto And Ricotta Toast

A couple of weeks ago, our friends at Pastappai sent us a jar of their mouthwatering black olive and basil pesto and asked us to come up with a simple recipe, after trying the pesto we were so amazed by its flavour that we couldn’t wait to combine it with everything. (Receta en español disponible a continuación)

At first we were simply dipping different raw vegetables in it, which was incredible, but then we realized that this super creamy and intense pesto needed something even lighter to create a certain contrast and the perfect ingredient that came to mind was ricotta cheese! After trying these two together we knew that they were simply a match made in heaven.

So then we decided to bake some sourdough bread (recipe coming soon!) and added a few other things to our creation, which resulted in one of the most scrumptious toasts we’ve had in a long time:

Ingredients:

  • Slices of homemade sourdough bread, or any kind of rustic bakery bread
  • Black olive pesto, we used Pastappai’s of course
  • Ricotta cheese
  • Turkey “Longaniza”, we bought it from Ametller Origen
  • Extra virgin olive oil
  • Salt and pepper to taste
  • Our very own Salsa Duaal for a spicy touch. (In this case any kind of oil based spicy salsa can work.)

Simply toast your bread, drizzle with some olive oil, assemble the toast and enjoy!

PASTAPPAI VERT 2

Hace un par de semanas, nuestros amigos de Pastappai nos enviaron un frasco de su delicioso pesto de aceitunas negras y albahaca y nos pidieron que creáramos una receta simple, después de probar el pesto quedamos tan sorprendidos por su sabor que no podíamos esperar a combinarlo con todo.

Al principio simplemente probamos con diferentes verduras crudas, lo cual fue increíble, pero luego nos dimos cuenta de que este pesto súper cremoso e intenso necesitaba algo aún más ligero para crear un cierto contraste y el ingrediente perfecto que nos vino a la mente fue el queso ricotta. Después de probar estos dos juntos, sabíamos que eran simplemente la pareja perfecta.

Entonces decidimos hornear un poco de pan de masa madre (¡la receta estará disponible pronto!) Y agregamos algunas otras cosas a nuestra creación, lo que resultó en una de las tostadas más deliciosas que hemos comido en mucho tiempo:

Ingredientes

  • Rebanadas de pan de masa madre casero o cualquier tipo de pan rústico de panadería
  • Pesto de aceitunas negras, usamos el de Pastappai por supuesto
  • Queso ricotta
  • Longaniza de pavo, la compramos en Ametller Origen
  • Aceite de oliva virgen extra
  • Sal y pimienta al gusto
  • Nuestra propia Salsa Duaal para un toque picante. (En este caso, cualquier tipo de salsa picante a base de aceite puede funcionar).

Simplemente tuesta tu pan, cubrelo con un poco de aceite de oliva, agrega los ingredientes al pan tostado y ¡disfrútalo!

Advertisement

2 responses to “Recipe: Black Olive Pesto And Ricotta Toast”

  1. Se ve delicioso, excelente para un tapeo entre amigos vino, cerveza , tostaditas y pesto pastappai

    Like

    1. sin duda!! quedaría perfecto

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: