Recipe: Instant thin pizza

We all know that most people don’t have time or energy to prepare fresh pizza dough in advance, it usually seems like a gargantuan task, so we tend to go for ready made pizza bases or simply just buy one from a pizzeria. We also know that frozen pizza bases are usually not as tasty and it’s not that affordable to order pizzas all the time, so for this reason we’ve tried for years to come up with an instant pizza recipe that is extremely easy and fast to make, and we’ve finally done it!

This pizza is so easy to make, you won’t even need yeast and it will be ready in 45 min at most, we know that it might sound like mission impossible but it actually works! 

This recipe is perfect for a spontaneous dinner at home with your friends and the best part is you won’t sacrifice flavours or texture at all. The only very important thing you need to do is to visit your local Italian store and get a flour called “Manitoba flour”, or as we like to call it “the miracle flour”. This is the secret ingredient that creates the perfectly crunchy yet soft consistency that we love in a thin pizza.

Here we go!

Ingredients (Makes 5 pizzas between 170 – 200 g):

Base

  • 420 g “Manitoba” flour
  • 100 g flour (any type of flour you like)
  • 350 ml water
  • 4 pinches of salt
  • 30 g olive oil 

Toppings

  • 1 large can of crushed tomato (seasoned with our salsa Duaal)
  • Chorizo
  • Ricotta cheese
  • A drizzle of olive oil
  • Pepper
  • Salsa Duaal on top

1) Mix together the two types of flour in a bowl.

2) Alternate between pouring water and olive oil in the bowl and knead the ingredients well until you can form a dough ball. Kneading takes about 4-5 minutes. Brush some olive oil on the surface of the dough, so that the dough doesn’t stick to the bowl. 

3) Leave it rest for 20 min and turn on the oven to 250c.

4) While the dough is resting, make the tomato sauce. We season it usually just by adding Salsa Duaal, but if you don’t have it, you can use sauteed garlic (or garlic powder), season with salt, pepper and oregano.

5) Use a rolling pin and roll the dough as thin as you can. If the dough is sticky, just add some more flour on the surface where you’re working. If it’s still hard to roll it, add some olive oil and use some muscle.

6) Put on the tomato sauce and toppings and a drizzle of olive oil.

7) Put it in the oven in the middle part for 7-9 minutes (this might variate, depending on the type of oven).

Todos sabemos que la mayoría de las personas no tienen tiempo ni energía para preparar masa de pizza fresca con anticipación, generalmente parece una tarea gigantesca, por lo que tendemos a buscar bases de pizza preparadas o simplemente comprar una en una pizzería. También sabemos que las bases de pizza congeladas no suelen ser tan sabrosas y no es tan asequible pedir pizzas todo el tiempo, por lo que hemos intentado durante años crear una receta de pizza instantánea que sea extremadamente fácil y rápida de preparar, y finalmente lo hemos hecho!

Es tan fácil que ni siquiera tienes que usar levadura y tu pizza estará lista en 45 minutos como máximo, sabemos que puede parecer una misión imposible, ¡pero en realidad funciona!

Esta receta es perfecta para una cena espontánea en casa con tus amigos y lo mejor es que no sacrificarás sabores ni texturas en absoluto. Lo único muy importante que debe hacer es visitar tu tienda italiana local y obtener una harina llamada “harina de Manitoba”, o como nos gusta llamarla “la harina milagrosa”. Este es el ingrediente secreto que crea la consistencia perfectamente crujiente pero suave que amamos en una pizza delgada.

¡Aquí vamos!

Ingredientes (para 5 pizzas de entre 170 y 200 gr):

Base

  • 420 g de harina “Manitoba”
  • 100 g de harina (cualquier tipo de harina que te guste)
  • 350 ml de agua
  • 4 pizcas de sal
  • 30 g de aceite de oliva

Toppings

  • 1 lata grande de tomate triturado (sazonada con Salsa Duaal)
  • Chorizo
  • Ricota
  • Un chorrito de aceite de oliva
  • Pimienta
  • Salsa Duaal en la parte superior

1) Mezcle los dos tipos de harina en un tazón.

2) Alterna entre verter agua y aceite de oliva en el bol y amasar bien los ingredientes hasta que puedas formar una bola de masa. El amasado dura unos 4-5 minutos. Cepille un poco de aceite de oliva en la superficie de la masa, para que la masa no se pegue al bowl.

3) Déjalo reposar durante 20 min y enciende el horno a 250c.

4) Mientras la masa está descansando, hacer la salsa de tomate. Lo condimentamos generalmente con solo agregar Salsa Duaal, pero si no lo tienes, puedes usar ajo salteado, sal, pimienta y orégano.

5) Usa un rodillo y aplana la masa lo más fina que puedas. Si la masa es pegajosa, simplemente agrega un poco más de harina en la superficie donde estás trabajando. Si todavía es difícil aplanarlo, agrega un poco de aceite de oliva y use un poco de músculo.

6) Poner en la salsa de tomate y toppings y un chorrito de aceite de oliva.

7) Meter en el horno en la parte media durante 7-9 minutos (esto puede variar, dependiendo de la potencia del horno).

¡A disfrutar!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: